Nyomtatás

Különleges alkalom, különleges szüreti ízelítő, koccintás

Írta: Administrator.

Nagy a sürgés-forgás Ostoros község táján. Feldíszített lovas kocsi szalagokkal, szőlővenyigével és különleges szőlő fajtákkal, a község elején a nyugdíjas  egyesület tagjaival nótával, köszöntéssel üdvözöltek bennünket. Végig haladva Ostoros fő utcáján a Katolikus templom előtt kiszálltunk a buszokból, felgyalogoltunk a Művelődési házig, ahol a falu emberei népi öltözékben, zenével, dallal és tánccal fogadtak.

Nem fiatal lányok, nem ifjú legények, akik most ott voltak, éltek már sok évet. De az nem is látszik, nótákkal és tánccal, ősz hajú táncosok olyan vígan járták, hogy az utcán mi is hozzájuk álltunk. Nagy volt a mulatság, Szekszárdi Lajosné, Elluska köszöntött minket, csillog a két szeme, mert szülőfalujából érkeztek vendégek. Ebéddel kínáltak nagy-nagy szeretettel. Utána a nagy terembe köszöntőt mond a polgármester és ismét Elluska. Érkeztek még az ünnepségre több város és község lakosai.

Ezután a Művelődési ház előtt gyülekezett a nagy ünneplő sereg, ahol a borászat gazdája kezdte a beszédet, a falu lelkésze meg szentelte az „új szőlő koszorút”. A koszorúval együtt a menet élén feldíszített autók, traktorok, kisvonat a vendég sereggel körutazást tett a falu utcáin, ahol a lelkes lakók szeretettel, tésztával és borral, hideg vízzel kínálták a vendégeket. Nem volt búslakodás, nótákkal köszöntöttük viszonzásul őket. Azt a szeretetet amit ott nyújtottak felénk nem lehet elfeledni. Mintha ezt mindennap együtt gyakorolnák, a szeretet, megértés, boldogság sugárzott az emberek arcáról.

Megérkeztünk a Polgármesteri hivatal és a „Bor ház” mellé. Itt megterített asztalok várták a vendégeket. Az érdekesség – a fő utcán egy hosszú asztalon egy 28 méteres kenyér feldíszítve, népi öltözékbe öltözött asszonyok szeletelték és kínálták a finom barna gabona kenyeret, különleges ízű, nagyon finom volt. Babgulyást, vaddisznó hússal főzve tálaltak fel. Utána 4 órakor volt a nagy „koccintás” amelyet még ugyan abban az időben 18 helyen tették, az ország többi borvidéki településein.

Ezután tánc, zene és minden féle bemutatók voltak, Molnár Tibor ostorcsattogtatással birkózott, 5. helyezést ért el. Utána a Polgármester Úr kikísért a nyugdíjasok egy csoportjával a buszokhoz és búcsú beszédével elköszönt tőlünk.

Köszönet azoknak, kik ezen fáradoztak. Hogy ilyen gyönyörű alkalmat számunkra nyújtottak. Mert a jelenlévők élte már a delén túl jár, örüljünk egy kicsit, mert az idő eljár!

Az ostorosi Szüreti mulatságon nem volt búslakodás, a szemeik csillogtak, arcukon mosolygás. Gyönyörű a falu ezen a hegyes vidéken, ahol a szőlő termelésbe nagyba tevékenykednek. Finom boraikat az Ország határain túl is értékesítik. Vidám hangulattal búcsúztunk el, zártuk le a gálát.

A „Kék Madár” nyugdíjas egyesület nevében: Lázárné

Autóbusz menetrend

 

Vasúti menetrend

 

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information

TIOP

 

SzabolcsFoci.hu

 

Népszámlálás 2011

 

Downlaod Premium Themes