KEOP-5.7.0/15-2015-0106


Helyi Jóléti Szolgálat Alapítvány

A kéki iroda címe: 4515 Kék, Kölcsey u. 19.
Telefon/Fax: 06/42-534-002, 06/42-534-020
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
weblap: joletialapitvany.fw.hu


kuratórium elnöke: Dr. Kiss Lajos
pénzügyi vezető: Huszár Béláné
vezető menedzser: Márkus László
menedzser, civil ügyintéző: Harcsik Valéria
menedzser, andragógus: Fodor Ágnes

A Helyi Jóléti Szolgálat Alapítvány az 1992. évtől a rétköz területén térségi szerepkörben dolgozik. Az alapítvány szervezte meg a Rétközi Kistérségi Társulást, tizenhat rétközi településből. Az alapítvány fejlesztési irodája 1993. szeptember 15. és 2000. április 15. között ellátta a kistérségi koordinációs irodai feladatokat is. A térségi feladatok a működés kezdetétől, minden évben változó méretekben összekapcsolódtak a munkanélküliség helyi, vagy térségi kezelésével, kisebb-nagyobb létszám foglalkoztatásával. 1993 és 2001 között az alapítványra jellemző volt 5-15 fős építőipari vagy kertészeti tevékenységgel foglalkozó munkacsapat foglalkoztatása. Egyes években saját célú építőipari tevékenységet, vagy a besztereci önkormányzat részére iskola, óvoda, kultúrház felújítási, átalakítási szolgáltatást végzett, vagy például húsz hektáron paradicsomtermelést, értékesítést szervezett munkanélküliek javára, földterület, szakmai irányítás, értékesítési szolgáltatás nyújtásával. 1997-től az alapítvány lényeges átalakítást hajtott végre tevékenységében. Megszervezte kéki székhellyel a Rétközi Szakiskolát és Népfőiskolát, amely az elmúlt évek alatt folyamatosan felmenő ütemben bővítette képzési tevékenységét.

Alapítványunk jelentős szolgáltatásokat végez az elmaradott rétközi térség felzárkóztatására. 1995-1996-ban a megyében elsők között készítettünk a kistérség részére "komplex" programot. Az FVM megrendelésére és elismerése mellett generál tervezője voltunk az EU Sapard előcsatlakozási kistérségi programnak, és más térségi jelentőségű koncepcióknak az alapítványi szolgáltatási tevékenységet az elmúlt években különböző tartalmú együttműködési megállapodásokkal, szerződésekkel erősítettük meg. Ezek közül nagy jelentőségűnek tartjuk a kistérség 11 önkormányzatával kötött együttműködési megállapodást, amely szerint az alapítvány közös tevékenység alapján együttműködik az önkormányzatokkal, az önkormányzatokat érintő munkaerő-piaci, foglalkoztatási, szociálpolitikai, településfejlesztési kérdésekben. Ugyancsak nagy jelentőségű az önkormányzatokkal kötött közoktatási megállapodások, amelyek az oktatási törvény rendelkezésien alapulnak.

Az alapítvány célja, feladatai az alapító okirat tanúsága szerint:

 • A helyi önkormányzatok szociális és kommunális tevékenységét, elősegítve a legkiszolgáltatottabb szociális helyzetben lévő emberek egzisztenciális veszélyeztetettségének csökkentését.
 • Közreműködik a közérdekű célokat szolgáló munkahelyek teremtésében alapítványi jellegű foglalkoztatási formák bevezetésében, szociális ellátást javító szolgáltatás szélesítésében. A foglalkoztatást, egzisztencia teremtést akadályozó kulturális, egészségügyi, szociális hátrányok mérséklésében.Az
 • Alapítvány célja, hogy tanácsadó, fejlesztő szervezet, képzési intézmény létrehozásával az állami szervek, önkormányzatok, valamint a fenti lakossági célcsoportok között közvetítsen, információs szolgáltatást végezzen.
 • Felzárkóztató felnőtt és szakképzéssel közreműködjön Beszterec és környéke lakossága életminőségének javításában. Az Alapítvány céljái között az 1997. évi CLVI. törvény 26. §. C. pontjában megjelölt közhasznú tevékenységek között szerepel a: Nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés.
 • Kulturális örökség megóvása Szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása Hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése.
 • A munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése és a kapcsolódó szolgáltatások Tudományos tevékenység, kutatás közhasznú tevékenységek vállalása.
 • Az Alapítvány közhasznú tevékenysége során megvalósítja az 1997. évi CLVI. 5. §. a. pontjában foglalt kiemelkedően közhasznú szervezetté valóminősítés nyilvántartási feltételeit.
 • Kiemelt közfeladatként: Vasmegyer, Beszterec, Ajak, Demecser, Dombrád, Gégény, Kék, Kemecse, Nagyhalász, Tiszatelek, Tiszarád, Újdombrád önkormányzataival kötött Közoktatási Megállapodás alapján az általa fenntartott szakiskolában tanköteles korú fiatalok 9-12 osztályos képzését látja el.
 • Az Alapítvány tanácsadó fejlesztő szervezete kistérségi szinten területfejlesztési tervező munkát végez az önkormányzatok, a Megyei Fejlesztési Tanács, az Észak-Alföldi Fejlesztési Régió, minisztériumok megbízásából.
 • Gazdálkodó szervezeteknek szerződéses alapon közgazdasági elemzéseket, pályázati anyagokat, munkaerő közvetítést, minőség tanúsítási rendszer kidolgozását végzi.

 • Autóbusz menetrend

   

  Vasúti menetrend

   

  Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information

  TIOP

   

  SzabolcsFoci.hu

   

  Népszámlálás 2011

   

  Downlaod Premium Themes