BEFEJEZŐDÖTT A KÉKI KÖZÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Befejeződött a kéki középületek energetikai korszerűsítése, az 145.173.700.- forint értékű beruházást támogatás segítségével valósította meg a önkormányzat.
A folyamatos fejlődés és fejlesztések mentén szükségessé vált az épületek energetikai korszerűsítése és az ezzel elérhető költségmegtakarítás is, melyek e beruházás céljai voltak. A korszerűsített épületek energia megtakarítása hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, így a következő években a korábbinál kisebb anyagi terhet róva a település költségvetésére.
Az épületeken (Községháza, Művelődési Ház, Nyugdíjas Klub, Általános Iskola) épületein a KÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÖZÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE című és KEOP-5.7.0/15-2015-0106 azonosítószámú pályázatban vállaltaknak megfelelően külső homlokzati hőszigetelés, födémszigetelés és nyílászáró csere valósult meg, amely korábban a Széchenyi Terv keretében került benyújtásra a Környezet és Energia Operatív Program “Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztésére” című felhívásra.

A beruházás az Európai Unió támogatásával a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból került finanszírozásra.