HALADNAK A KÖZÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSÉVEL KÉKEN

Kék középületein (Községháza, Művelődési Ház, Nyugdíjas Klub, Általános Iskola) hetek óta folynak az energetikai munkálatok, többek között épületek az külső homlokzati szigetelése, födémszigetelése és nyílászáró cseréje. Négy épületet érintenek a KÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÖZÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE című és KEOP-5.7.0/15-2015-0106 azonosítószámú projekt keretében megvalósuló korszerűsítések. A Széchenyi Terv keretében a Környezet és Energia Operatív Program “Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztésére” című felhívására benyújtott pályázat összköltsége 145.173.700.- forint és a Kohéziós Alap támogatásával valósulhat meg.
A beruházás hozzájárul a fenntartható fejlődéshez a környezettudatosság jegyében. A fejlesztés hatására az energiahatékonyság növelés révén csökken az elsődleges energiahordozó mennyisége, az üvegház hatású gázok kibocsátása, megtakarítást eredményezve az energia költségek tekintetében.

A beruházás az Európai Unió támogatásával a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból kerül finanszírozásra.